D. Framgång


I serien ”mål, mening, passion, framgång och lycka” …

Först och främst en klargörande kommentar: Begreppet ”framgång” förknippas ofta med rikedom, kändisskap och … Här tar vi ner ordet på jorden och definierar framgång som något du bestämmer själv! Det kan vara att söka till en utbildning och komma in, ta kontakt med en ”besvärlig” kund, skriva det där brevet/mejlet/sms:et som du länge gått och oroat dig för, tala om för kompisen att hen luktar illa. OCH det kan naturligtvis också vara lanseringen av en ny produkt och göra sensation, bli omskriven i riksmedia och intervjuad i TV. Du bestämmer själv vad du räknar som framgång!

Malcolm Gladwell
En mycket intressant spegling av begreppet ”framgång” beskriver Malcolm Gladwell i boken ”framgångsfaktorn”.

 

Han hänvisar till objektiv forskning som visar att exceptionell framgång, som vi oftast får läsa om, är ett resultatet av en driftig man (oftast) som hade modet att ta risker, misslyckas och ensam jobba sig oförtrutet fram mot det hägrande målet.

Det är det naturligtvis också men i mycket högre grad än vad myten berättar beror framgången på tillfälligheter som när på året man är född, uppväxtmiljön, de 10000 timmarna …

Återkommer här med en mera strukturerad redogörelse för bakgrunden till stor framgång.

Ingrid Tollgerdt-Andersson
Citat ur boken ”Passion Nyckeln till framgång” av Ingrid Tollgerdt-Andersson kommer också att dyka upp. Och flera andra.

 

Äventyrsparken